Home > cd's > The Electric Soft Parade – Idiots

The Electric Soft Parade – Idiots

the-electric-soft-parade-idiots

En dan zijn ze daar plotseling terug. ‘No Need To Be Downhearted’ dateert intussen al uit 2007, maar echt heel veel is er niet veranderd. De broertjes White maken onder de naam The Electric Soft Parade nog altijd mooie popsongs met hier en daar een ezelsoor. Alleen valt de plaat als geheel een beetje door de mand.

Dit is geen ‘The American Adventure’. Dat weet u dan meteen ook al want Idiots’ haalt niet het niveau van die plaat. Maar dat betekent nog niet dat we deze ook niet kunnen appreciëren, tenminste het eerste deel ervan. Want Thomas en Alex White zijn songsmeden die met hun werk – solo of bij andere bands – zeker hun sporen verdiend hebben. En ook nu weer hoor je het vakmanschap in de songs. Alleen kozen ze voor de zekerheid, nemen ze de bochten aan lagere snelheid en dragen ze altijd hun veiligheidsgordel. En dan is het lang niet altijd even spannend.

Neem nu The Corner Of Highdown And Montefiore. Prachtige ballade, met een deuntje dat zeker zal blijven hangen en dat uiteindelijk tot in het oneindige kan worden herhaald zonder dat je het beu wordt. Hierop zien wij echt wel de nodige koppeltjes die veelbesproken tegel opzoeken op de dansvloer.

Titelnummer Idiots en opener The Sun Never Sets Around Here passen mooi in de Britpoptraditie met de twee broertjes die de microfoon delen en een typisch Britse song uit hun mouw schudden. Het titelnummer is daarbij waarschijnlijk nog iets gladder dan de opener, die blijk geeft van iets meer pit.

Single Brother You Must Walk Your Path Alone lijkt een wat vreemde keuze omdat het toch  duidelijk countryroots heeft met die typische gitaar in de aanvang van het nummer. Maar dan valt het wel weer mooi in de popplooi.

Alleen is de inspiratie dan zo’n beetje op en krijg je enkel nog waterige nummertjes voorgeschoteld, waarvan je je nadien afvraagt of ze nu al gepasseerd zijn of niet. En dat is toch een beetje jammer. Want waar wij het aanvankelijk nog zagen zitten, deze plaat van The Electric Soft Parade, hadden de broers het bij nader inzien misschien beter bij een ep gehouden. Ook al was dat misschien geen echte hoogvlieger geweest, daarvoor hebben ze te veel op zeker gespeeld. En dat is, echt waar, bijzonder jammer.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: