Home > cd's > No Age – An Object

No Age – An Object

Noageanobject

Ze hebben het moeilijk gehad met deze plaat, de gasten van No Age. Het leek maar niet te lukken. En dus wilden ze deze plaat aan den lijve ondervinden. Letterlijk. Dus namen ze zelf elk detail van de plaat, niet alleen muzikaal – de instrumenten, de productie – maar ook bijvoorbeeld de verpakking, in handen. Gewoon om terug aan de basis te beginnen. Dat leverde een plaat af die anders is.

Anders dan ‘Everything In Between’. Anders dan ‘Nouns’ ook. Gewoon anders eigenlijk. Dat heeft met allerlei dingen te maken. Met het experiment dat van de songs afspat. Met de strijkers die je in het dromerige An Impression terughoort. Met het feit dat drummer Dean Spunt al eens de bas ter hand neemt en zijn drumkit links laat liggen.

Maar er zijn ook nog dingen hetzelfde gebleven. Er staan nog songs op die je van je stoel schoppen. Opener No Ground bijvoorbeeld, waarvoor Spunt, zoals we al zagen bij hun optreden eerder dit jaar in Trix, zichzelf dus promoveert tot bassist. Single C’mon Stimmung hoort trouwens ook bij de meer energieke songs op deze plaat en was bijgevolg eigenlijk atypisch.

Daartegenover staan dan songs als het haast prevelende, over een soort van feedback gezongen My Hands, Birch And Steel. Het lijkt bijna een gebed. Trouwens, wat te denken van teksten als “There’s a way for me out of this place”. Alsof Spunt de betovering, die over hen werd uitgesproken en resulteerde in een soort van writer’s block, wil doorbreken.

Spunts vocals zijn verder nog geen spat veranderd. Vergelijk het met gevriesdroogde soep. De smaak is er wel, het is zelfs best lekker, maar er is toch iets mis mee. Is het niet die overdaad aan zout, dan wel die klonters die uiteindelijk in je soepkop achterblijven. En Randall doet gewoon zijn ding. De ene keer ramt hij zijn gitaar door je strot, de volgende is hij opmerkelijk ingetogen of stuurt hij zijn instrument door allerlei effectpedalen.

Het duurde een hele tijd voor wij deze plaat naar waarde wisten te schatten. Het is dan ook “maar” ‘An Object’. Welk leesteken er uiteindelijk bijpast, moet je voor jezelf uitmaken. Wat ons betreft is dat uitroepteken best op zijn plaats.

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: