Home > cd's > Neko Case – The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You

Neko Case – The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You

neko case the worse

Met ‘The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You’ is Neko Case aan haar zesde soloplaat toe. Het heeft even geduurd eer we deze plaat in zijn geheel wisten te appreciëren. Al waren er wel meteen nummers die zich in onze oren nestelden.

De reden waarom dit speciaal geval – Case, weet u wel – niet meteen volledig doordrong tot onze ziel, heeft vooral te maken met het feit dat de continuïteit met opzet uit het album lijkt te worden gehaald.

Want Neko Case is een vrouw van veel muzikale talenten. Onder die rosse haardos zit zowel een ingetogen, gevoelige singer-songwriter als een verbeten rootsrocker. En beide kwaliteiten worden op dit album tentoongespreid. De ene soort songs wordt de hele plaat lang afgewisseld met de andere, waardoor je dus voortdurend tussen uitersten schippert. Nu kan dat bij eender welke band of artiest storend werken, maar in dit geval blijkt het een surplus. Alleen moet je dan even volhouden. Dan pas kan je Case volledig smaken, het geval doorgronden als het ware.

Eerlijkheidshalve moeten wij toegeven dat we het ook nu nog steeds iets meer hebben voor de stevigere nummers. Songs als de prachtige opener Wild Creatures of de fantastische, op je af sluipende afsluiter Ragtime met de blazers en de gezwollen finale. Maar als je haar zich dan weer in een liedje als I’m From Nowhere hoort afvragen of ze wel een lady is en of ze de broek hoort te dragen – dat dit volgt op een song met Man als titel is toch wel ironisch te noemen – smelt je weg voor die prachtige stem en staan wij al te popelen om haar op een podium te zien.

Er zijn nog van die  pareltjes en je moet er niet eens voor duiken. In Nearly Midnight, Honolulu is de tekst gebaseerd op een fait divers dat haar duidelijk heeft geraakt, ook al was dit waarschijnlijk maar een momentopname. Het toont aan dat Case een gevoelsmens is en dat uit zich ook in haar teksten, die vaak erg persoonlijk zijn. En anders weet zij het wel erg goed over te brengen.

Wie het heeft voor andere Canadezen als Feist, zal hier meer dan zijn gading vinden. Want ‘The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You’ is een prachtige plaat, die wij alvast nog een hele tijd zullen koesteren. Deze Case is dus nog verre van closed.

Copyright: daMusic

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: