Home > cd's > Pissed Jeans – Honeys

Pissed Jeans – Honeys

pissedjeanshoneys

Dan denk je dat je een debuut van het zoveelste punkgroepje in handen krijgt. En dan blijk je er dus glad naast te zitten. Want Pissed Jeans heeft namelijk al drie platen op het conto. En voor ons is ‘Honeys’ meer dan voldoende aanleiding om ook naar dat verleden op zoek te gaan.

Een basgitaar die klinkt alsof ze zo uit de stadsriolen komt, een gitaar waar, als je goed luistert, je de botschilfers door hoort kraken en een zanger die declameert wat hem zo allemaal dwars zit. Zo hebben wij onze hardcore graag. Bovendien blijft het op één of andere manier toch nog altijd melodisch. Neem nu Vain In Costume. Daar kan je jezelf met gemak in verliezen. Heel anders dan bijvoorbeeld het daarop volgende You’re Different (In Person), waarvoor drummer Sean McGuiness met opzet afwijkt van welke standard dan ook. Het bewijst meteen dat Pissed Jeans niet wil dat de riolen van hun creativiteit verstopt raken door eentonigheid.

Af en toe ontkom je niet aan flashbacks naar een band als NoMeansNo en opener Bathroom Laughter bracht bij ons een nummer als Can God Fill Teeth van Lard in herinnering, alleen maar omdat zanger Matt Korvette daar blijkbaar ook levend gevild wordt. Al zou het ook kunnen dat hij met beide handen in de microgolf wordt gedrukt.

Cafeteria Food heeft iets gevoelloos. Korvette maakt zich vrolijk over het feit dat project managers en “big time brokers” waarschijnlijk het loodje gaan leggen gezien het feit dat ze zich beperken tot eerder ongezond voedsel. En dat geheel wordt eerder neutraal afgeleverd. Maar dat belet niet dat het nummer toch voortdurend je zenuwuiteinden blijft prikkelen.

Trouwens, vreest niet, o dappere punk, want in songs als Cat House en het schitterende Health Plan voert de rauwe rock hoogtij. In die laatste track legt Korvette in twee minuten uit hoe hij dezer dagen van griepepidemies overleeft (“I stay away from doctors”). Of hoe het leven simpel kan zijn. Maar hij brengt het wel met voldoende overtuiging om je eigen dokterbezoek tot een minimum te herleiden.

Waar ‘Honeys’ je aanvankelijk om wat inleving vraagt, raak je op den duur volledig verslaafd aan deze plaat, die al een tijdje niet is weg te branden uit de cd-speler. En nu maar hopen dat ze ook nog langskomen dit jaar. Wat dachten jullie van Dour, heren?

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: