Home > cd's > U-Boat

U-Boat

U-BoatU-Boat

Zelfs in Aarschot wordt muziek gemaakt. Dat bleek toen wij de cd van U-Boat in de brievenbus kregen. Eigenlijk dateert hij al van 2011 en wordt er al gewerkt aan een tweede. Maar wat meer zichtbaarheid kan nooit geen kwaad. En vooral: dit is best goed.

Er staan maar vijf nummers op dit debuut, maar ze kunnen wel tellen. Meteen wordt je een paar decennia teruggekijld in de tijd. En dat was, zo blijkt op hun website, ook de bedoeling. Rock, no doubt, met knipoogjes naar new wave en psychedelica.

Een titel als The Visitor Has Not Come doet ons al meteen denken aan de titels van songs van Red Zebra. En dat is niet het enige dat aan hen herinnert.Toetsenist-vocalist Wouter Lismont is niet de meest begaafde zanger, maar weet zijn statement wel over te brengen. Trouwens, ook Peter Slabbynck was niet echt de George Michael van zijn tijd.

De hoofdrol op deze plaat is zonder enige twijfel weggelegd voor gitarist Klaus Pardon. Op HimmelrotBoat gaat hij op zwerftocht over de frets van zijn gitaar en vergeet daarbij zijn pedalenset niet uit te testen. Zelfs de drumsolo in dat nummer vergeven we de band met plezier. De track duurt ruim tien minuten, maar blijft toch interessant om volgen. Op zich al een hele prestatie.

Ook UFO Blue is lang en ook daar blijft de spanning erin zitten. De experimentjes waarmee het nummer wordt ingezet hebben een ietwat Indische sfeer, al zou je die ook als buitenaards kunnen omschrijven uiteraard. Misschien moeilijk om naar het podium te vertalen, dergelijke lange intro’s (bijna vier minuten), maar wel mooi. En eens het nummer dan echt uit de startblokken schiet, zijn die bedenkingen alweer vergeten.

U-Boat heeft ons benieuwd gemaakt naar het vervolg. Misschien mag er nog wat gesleuteld worden aan de productie, maar potentieel zit hier zeker in, uit Aarschot of niet.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags:
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: