Home > cd's > Chris Cohen – Overgrown Path

Chris Cohen – Overgrown Path

chris-cohen-overgrown-path

Chris Cohen is een man die van wanten weet. Niet alleen heeft hij bij een boel indiebands gespeeld (van Ariel Pink’s Haunted Graffiti over Cass McCombs tot Danielson en Deerhoof), met eigen bands als The Curtains en Cryptacize nam hij ook nog eens een stapel platen op. Maar nu is voor hem de tijd gekomen om het alleen te doen.

Geen wonder dat bands staan aan te schuiven om een dergelijke multi-instrumentalist in dienst te nemen. Ook op ‘Overgrown Path’ speelt hij alle instrumenten (met uitzondering van de piano op  Open Theme). En Cohen heeft ook nog eens een coherente, boeiende plaat bij elkaar geschreven, die, hoe vaker je ze draait, des te meer gaat intrigeren.

Zijn zachte stem geeft de poppy muziek iets dromerigs. Nochtans is het niet altijd rozengeur en maneschijn waarover hij zingt. In Don’t Look Today uit zich dat zowel muzikaal als tekstueel. Wat te denken van teksten als “Balloon burst and then descending, your crash is never-ending / The sky above is cold and blue, there’s nothing there below you.” En de opbouw is ook bijzonder mooi. Geleidelijk wordt het nummer drukker en groeit de spanning. Uiteindelijk gaan de gitaren volop tekeer.

Maar tegen dan heb je al lang kennis gemaakt met de muziek van Cohen aan de hand van single en opener Nomad. Hooggestemde gitaren, baslijnen die als kabeldikke aders doorheen de muziek lopen en die typische, zachtdromerige stem. Aanvankelijk zal die stem misschien als een tikkeltje zeurderig worden ervaren, maar eens je je daarover hebt gezet, komt de ware schoonheid echt boven.

Bij een nummer als Heart Beat lijken de Beatles, en George Harrison in het bijzonder, goedkeurend mee te kijken. De eenvoud, de schoonheid doet onze ogen alvast glinsteren en onze oren tintelen.

Nochtans maakt hij het de luisteraar niet altijd even eenvoudig. Solitude lijkt wel een studie voor piano en synth, die op zoek gaat naar diepgang. En die wordt trouwens ook gevonden. De titel is bovendien ook nog eens perfect gekozen en wordt haarfijn geïllustreerd.

En zo gaat het dus een hele plaat lang. Chris Cohen heeft met ‘Overgrown Path’ een debuut gemaakt dat bij ons nog wel even zal nazinderen. Dat hij het nog lang mag blijven doen.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: