Home > Concerten > Sukilove – Muziekcentrum TRIX, Borgerhout – 7 december 2012

Sukilove – Muziekcentrum TRIX, Borgerhout – 7 december 2012

sukilovetrix12

Bij de effectpedalen van frontman Pascal Deweze lag een boel aantekeningen. De nummers van ‘Drunkaleidoscope’ zaten blijkbaar nog niet perfect in de vingers, maar dat de band zich amuseerde was aan de gezichten af te lezen. En dat straalde af.

Dat er twee drumstellen op het podium zouden staan was intussen genoegzaam bekend. Aan de linkerkant prijkte een volledig drumstel terwijl de rammelende tegenhanger aan de andere kant daar mooi tegen afstak. Maar tijdens de set liep het allemaal in elkaar over. Dat resulteerde dan de ene keer in een bomvol geluid, dat de nummers vooruitstuwde, en de andere keer in uitgekiend samenspel waarbij elk van de koebellen, toeters (jawel!) en toms zijn functie had.

Toen Sjoerd Bruil zijn gitaar aansloeg en Calm werd ingezet, bleek pas hoeveel goesting de hele band wel had. Beide drummers daagden elkaar voortdurend uit terwijl Deweze en Bruil zich uitleefden op gitaar. De songs van de nieuwe plaat zijn een stuk warmer dan die van voorganger ‘Static Moves’ en dat bleek ook op het podium, waar “oudere” nummers als Blood And Milk Makes Holy of New Beginning werden aangepast aan de nieuwe line-up.

Wat vooral mooi was voor ons toeschouwers was dat ze nu inzicht kregen in hoe de songs min of meer warenopgebouwd. Hoe bijvoorbeeld tijdens C Thru Masquerade Bruil zijn gitaar even aflegde en zijn stem door de effectpedalen joeg. Of hoe de extra percussie New Beginning onweerstaanbaar maakte. Het toonde mooi aan hoe veelzijdig deze groep kan zijn en hoe vernuftig deze songs in elkaar zitten.

Steeds opnieuw was je weer verrast door de schijnbare eenvoud waarmee de liedjes werden gespeeld. Lust, door Deweze ludiek omschreven als een cover van Goose met een andere naam, was een genot voor het oor met de versnelling halfweg en de bijpassende gitaarsolo. Memory As A Skull was bijzonder fel en klonk fantastisch. En de ironische blik op Dewezes gezicht terwijl hijhet publiek uitdaagde om mee te klappen tijdens bisnummer Fear was bijzonder veelzeggend.

“Je mag er op rekenen dat de songs nog verder zullen veranderen tijdens de optredens.”, liet Deweze ons weten in een interview. Reden genoeg dus om Sukilove te blijven volgen en over enkele weken/maanden de band opnieuw aan het werk te gaan zien.

Setlist

1. Calm
2. Beatlesnake
3. Blood And Milk Makes Holy
4. Whatever You Have (NOW NOW NOW)
5.
6. New Beginning
7. C Thru Masquerade
8. Lancelot
9. Lust
10. Somehow Someday
11. Memory As A Skull
12. You Are All I Want From You

13. Fear

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: