Home > cd's > Believo! – Hard To Find

Believo! – Hard To Find

Je kan ze met je ogen toe aankopen, de uitgaves van Zeal Records. Met Believo! hebben ze alweer een prachtige appel uit hun rijk voorziene boomgaard geoogst.

Een goed begin is nog steeds het halve werk. Met It’s Now krijgt de luisteraar al meteen een draai om de oren die zijn externe gehoororganen nog wel even zal heugen. Elke keer weer vraag je je af of dit nummer nu niet langer had kunnen duren.

En het lijkt erop dat dat nu net de bedoeling was. Je hunkert namelijk naar een vervolg op een song, die rockt als de beesten. Het nummer zwelt langzaam aan tot gigantische proporties, waarna gillend wordt aangegeven dat dit het moment is. Klinkt simplistisch, maar het werkt perfect!

Dat vervolg mag er trouwens ook zijn. Summertime Sometime houdt de luisteraar het mes op de keel en heeft een – tja – zomers tintje. In het daaropvolgende Make It wordt dan even op adem gekomen. Iets wat verderop op de plaat nog eens gebeurt met het volledig instrumentale Backstage In The 60s.

De plaat werd aldus met kennis van zaken samengesteld en is perfect in balans. Want even verder wordt een song als Superstructure dan weer je brein ingehamerd met een bijzonder botte bijtel. U kan er de littekens nog steeds op na komen kijken. Ook Flag schopt hardhandig tegen de  nodige schenen. Melig kan je deze vrucht dus allesbehalve noemen.

Producer Uwe Teichert opteerde ervoor om een nummer als Make It ook nog eens vocaal, door middel van een artificieel vibrato op de stem, te laten afwijken van de rest. Niet echt bevorderlijk voor de verstaanbaarheid van de teksten, maar het draagt wel bij tot het mysterie. Het is trouwens zinloos om te trachten iets van de teksten te begrijpen. Veel meer dan flarden zal je niet kunnen ontwaren. En dat hoeft ook niet: de muziek spreekt namelijk voor zich.

Deze appel is op een goed half uur verorberd, maar de smaak – zoet waar nodig, maar vooral bitterscherp – blijft nog lang hangen. Dit is de tweede plaat van een band met ambitie en talent. Haast u dus naar de betere fruit…, euh platenboer en zet uw tanden in deze verboden vrucht.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: