Home > Concerten > Wintersleep – Oscar & The Wolf – Noble Tea – Trix, Borgerhout – 19 september 2012

Wintersleep – Oscar & The Wolf – Noble Tea – Trix, Borgerhout – 19 september 2012

Het lijkt wel of de VU-meter niet eens in de buurt van het rood mag komen als je (overdag) nog op de radio wil gedraaid worden. Alle pieken worden er vakkundig afgevijld. En dan krijg je (bijna) lege zalen voor een band als Wintersleep, van wie de rock stevig uitpakt, maar toch niet echt als extreem kan worden beschouwd. Het is niet echt nieuws, maar het maakt het er niet minder schrijnend om.

Op het laatste nippertje was Oscar & The Wolf nog aan de line-up toegevoegd zodat eerste support Noble Tea al vroeg aan de bak moest. Blijkbaar is de boodschap bij dit jonge geweld nog niet doorgedrongen, want zij rockten er met veel jolijt en duidelijk speelplezier op los. Enkel de single, die maandag in de winkels zou liggen, leek op radiomaat gemaakt en had iets weg van Air Traffic, ook al vanwege dat pianootje. Maar het komt wel goed met Noble Tea. Daar kan u vanop aan.

Misschien mocht Wintersleep nog beide handjes kussen dat ze er Oscar & The Wolf als voorprogramma hadden bij gekregen want na afloop bleek er in hen meer volk geïntresseerd dan in de hoofdact. Zij weten duidelijk wel hoe een radiohit te schrijven en dat bleek ook aan de meewiegende dames onder de toeschouwers.

Maar hoewel dit allemaal vlot weghapt, betrapten wij er onszelf op dat we het toekomstige aanbod van Trix op het scherm aan de zijwand aan het uitpluizen waren. En verder ergerden we ons mateloos aan het gewauwel van zanger Max Colombie. Ach, laat ons het er gewoon op houden dat Oscar & The Wolf niet meteen op ons verlanglijstje stond.

Voor Wintersleep willen we al wel eens een omweg maken. De Canadezen zijn intussen al aan hun vijfde plaat toe en blijven nog steeds onder de radar cirkelen. Nochtans zitten er behoorlijk wat bijzonder aanstekelijke nummers in hun collectie. En dat bleek ook vanavond weer.

De aanzet kwam uiteraard uit de nieuwe plaat en bleek al meteen naar een alternatief geluid te lonken. Bassist Mike Bigelow liet zijn basgitaar nog even aan de kant voor een bassynthesizer. Aangevuld met de toetsen van Jon Samuel gaf dat opener Hum al meteen een ander geluid mee dan we van Wintersleep gewend zijn.

Maar met het onvoorspelbare en wat vreemd aandoende In Came The Flood en het schichtige, maar prachtige Resuscitate – zonder twijfel één van de beste nummers van die nieuwe plaat – werd toch teruggegrepen naar de meer klassieke sound, zij het dat die nieuwe nummers toch fris en spannend aanvoelen.

Archaeologists en Weighty Ghost toonden aan dat, de nieuwe plaat even niet meegerekend want nog te vers, vooral ‘Welcome To The Night Sky’ tot de hoogtepunten van deze Canadezen kan gerekend worden. Naar het einde van de set toe werd met Oblivion, het naar een uitbarsting toewerkende Laser Beams en de epische afsluiter Miasmal Smoke & The Yellow Bellied Freaks opnieuw duidelijk dat ‘New Inheritors’ niet aan diens voorganger kon tippen.

Het is een beetje jammer dat Paul Murphy niet het charisma heeft van zijn landgenoot Gordon Downie, want anders had Wintersleep al lang de naam en faam van een band als The Tragically Hip.

Maar er is duidelijk hoop. De nieuwe plaat lijkt opnieuw de goede kant uit te gaan. Songs als Nothing Is Anything en het perfect getitelde Resuscitate beloven het beste en wij geloven er nog steeds in. Dat bleek in Trix want wij hebben ons, ondanks een kortstondig dipje halverwege de set, prima geamuseerd. Dus laat die VU-meter maar rustig het rood opzoeken, heren.

Copyright: daMusic

Setlist

1. Hum
2. In Came The Flood
3. Resuscitate
4. Jaws Of Life
5. Archaeologists
6. Weighty Ghost
7. New Inheritors
8. Nothing Is Anything (Without You)
9. Smoke
10. Oblivion
11. Laser Beams
12. Miaslmal Smoke & The Yellow Bellied Freaks

13. Dead Letter & The Infinite Yes
14. Baltic

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: