Home > Concerten > TW Classic – de kijk van de kleinste – 23 juni 2012 – Werchter

TW Classic – de kijk van de kleinste – 23 juni 2012 – Werchter

The wake up call van vandaag waren The Scabs. Zij maakten iedereen wakker met Keep On Driving. Na I Need You begonnen ze op de vierde tel met het vierde liedje. En aan het vijfde nummer kwam een zangeres te pas, die het liedje meezong. Uiteindelijk besloten ze met hun slotsong Keep On Rocking In The Free World, dat origineel van Neil Young is. Omdat ze het al zo vaak gespeeld hadden vond Guy Swinnen dat het eigenlijk ook een beetje van hen was.

T’ Hof Van Commerce begon met hun West- Vlaamse, onverstaanbare taaltje toen iedereen al opgewarmd was. Met Voe De Show, hun nieuwe single, en Stuntman trokken ze zeker de aandacht,  maar vooral hun kartonnen vriend van de dag Toupakue Chatour, die een stukje van Calefornia zong, kreeg het publiek op zijn hand. Met Ik Ben Ne West-Vlaming waren uiteraard vooral de West-Vlamingen gediend.

Na een lange pauze was het de beurt aan Amy Macdonald, die voor de eerste keer op TW Classic te zien was. Ze opende haar concert met Poison Prince. Uiteraard werd vooral haar grootste hit This Is The Life op gejuich onthaald. Zelf vonden we vooral haar slotnummer Let’s Start A Band meer dan de moeite. Maar ook haar nieuwe song, Slow It Down, viel bij velen in de smaak.

De Kaiser Chiefs begonnen hun set meteen met publiekslieveling Never Miss A Beat gevolgd door andere krakers als  Ruby en I Predict A Riot. Bij Take My Temperature klom zanger Ricky Wilson op de camerastelling aan de overkant van het podium, waarbij hij dwars door het publiek moest. Vlak voor de camera zette hij die song gewoon verder. Tenslotte volgde nog Oh My God, waarna hij voor de duizendste keer liet weten dat zij de enige echte Kaiser chiefs zijn.

Maar het feest begon pas echt toen De Kreuners begonnen met Gezellig Samenzijn,meteen gevolgd door Nee Oh Nee. Bij Ik Dans Wel Met Mezelf mochten alle vrouwen over de hekken klimmen om nog een laatste keer met Walter te dansen. En bij Nu Of Nooit moesten de toeschouwers vragen beantwoorden: “Werchter!” – “Ja Walter, wadis er?” – “jullie zijn een fantastisch publiek!” “Ja Walter, da wete we!”.

Hoewel Sting niet meteen een hoogtepunt was, zaten er wel goede momenten tussen. Zo nam hij ook Police-hits als Message In A Bottle en Every Breath You Take onder handen. Ook Every Little Thing en Heavy Cloud werden luidkeels meegezongen.

Toen uiteindelijk de lang verwachte hoofdact op kwam dagen, was iedereen moe, maar dat belette hen niet perfect mee te zingen met het openingslied van Lenny Kravitz. Helaas was zijn concert niet zo spectaculair, vooral omdat er veel werd gemusiceerd, terwijl de teksten slechts bijzaak leken. Maar met Are You Gonna Go My Way en Fly Away zat de sfeer er weer helemaal in. Traditioneel sloot hij ook nu weer met Let Love Rule af.

Met dit concert was TW Classic voor mij afgesloten en het was zeker de moeite waard!

Lobke Van Gestel

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: