Home > Concerten > Cursive – Muziekcentrum Trix, Borgerhout – 29 mei 2012

Cursive – Muziekcentrum Trix, Borgerhout – 29 mei 2012

Cursive is klaar voor de wereld, maar de wereld duidelijk nog niet voor Cursive. Of tenminste: als bijna iedere aanwezige fan kan vertrekken met een setlist, kan je niet echt spreken van een grote opkomst. En zeggen dat de afwezigen ongelijk hadden lijkt ook al niet meteen veel indruk te zullen maken.

Met ‘I Am Gemini’ heeft Cursive opnieuw een plaat gemaakt, die aansluit bij het vroegere werk. Maar in tegenstelling tot voorganger ‘Mama, I’m Swollen’ worden wij van dat laatste album wel warm. Al hoeft het ook weer niet zo heet te worden als het was in Muziekcentrum Trix.

Maar Tim Kasher zorgde dan af en toe wel voor verkoeling. Op één of andere manier slaagt hij er altijd in om binnen één song van poeslief naar pisnijdig te gaan, hetgeen ook in Antwerpen bijzonder verfrissend werkte. Neem nu Retreat! waarin hij het ene moment lieflijk tegen je aanschurkte om dan venijnig in je kuiten te bijten. Een Cursive-song is dan ook altijd meer dan het lijkt.

Uiteraard werd het nieuwe album als ruggengraat gebruikt. Naast opener This House Alive was het genieten van een krachtig The Sun And The Moon en een lustig beukend Drunken Birds. Verder werd een selectie uit de zeven albums tellende discografie gemaakt, waarbij het debuut en de tweede plaat wel werden overgeslagen.

Maar geen nood: ook op ‘The Ugly Organ’ en ‘Happy Hollow’ staan songs om duimen en vingers bij af te likken. Het pittige Sierra en het met een puik staaltje hardcore openende Dorothy At Forty waren bijvoorbeeld prima aanvullingen. Vooral dat laatste nummer was een hoogtepunt met halverwege een onwezenlijk aandoende, doodse stilte, gevolgd door opnieuw een razende uitloper.

Uiteindelijk joeg de band er in een klein uur dertien nummers aan een ademafsnijdend tempo door. Enige uitzondering op die regel was Big Bang, dat door het slepende tempo zelfs nog meer indruk maakte.

“I’m at my best when I’m at my worst”, liet Kasher zich in afsluiter en tweede bisnummer From The Hips ontvallen. Dan moet hij zich in Antwerpen toch niet al te best hebben gevoeld, want wij verlieten met een bijzonder voldaan gevoel de zaal. Nu alleen de rest van de wereld nog overtuigen.

Copyright: daMusic

Setlist

1. This House Alive
2. Caveman
3. Sierra
4. The Sun And The Moon
5. Dorothy At Forty
6. The Lament Of Pretty Baby
7. Drunken Birds
8. Driftwood: A Fairy Tale
9. Retreat!
10. The Cat And Mouse
11. The Martyr
12. Big Bang
13. A Gentleman Caller

14. The Recluse
15. From The Hips

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: