Home > Concerten > Field Music – Vadoinmessico – DokBox, Gent – 16 mei 2012

Field Music – Vadoinmessico – DokBox, Gent – 16 mei 2012

Met al dat nachtelijk, Brussels geweld zou je haast vergeten dat er nog andere concerten worden georganiseerd. En zelfs al was de opkomst, om het met een eufemisme te zeggen, eerder beperkt en waren de omstandigheden euh… ongewoon, de muziek was er niet minder boeiend om. En Field Music liet het daar in Gent allemaal niet aan hun hart komen.

Want de typisch Belgische weersomstandigheden noopten de organisatie ertoe het concert toch maar onderdak te geven in de DokBox. Maar ook deze locatie is niet meer dan een uit de kluiten gewassen afdak en dus waren de temperaturen, ondanks de avondzon, navenant. Geen wonder dus dat niet alleen de toeschouwers voorzien waren van dikke jassen, maar ook de muzikanten zich regelmatig de handen warm moesten blazen.

Vadoinmessico zorgde er nochtans voor dat de sfeer toch zonnig werd. Een stevige scheut Latijnse invloeden geeft hun indiepop ondanks hun herkomst – de band komt uit Londen – een zuiderse klankkleur mee. En wonderlijk genoeg slaagt de band er op een podium steeds in te overtuigen waar hun debuutplaat dat in heel wat mindere mate kon.

Met Spaanse gitaren, banjo, ukelele en de nodige percussie wordt aan nummers als Cave en afsluiter Archaeology Of The Future steeds een hoogst dansbare draai gegeven. Het atletisch vermogen van percussionist Harry Sullivan is bovendien een streling voor het oog. Na hen ook op Eurosonic aan het werk te hebben gezien, zijn wij ervan overtuigd dat het enige dat bij hen nog ontbreekt het vangen van hun livesound op plaat is.

Een heel verschil met Field Music, die er al vier keer in slaagden bijzonder boeiende albums in elkaar te steken. Alleen jammer dat de respons matig is. Maar als je met dit soort arrangementen, waarbij het zoeken is naar ankerpunten, uitpakt, is dat ook niet echt verwonderlijk. Steeds opnieuw maken hun songs vreemde bochten, slaat het tempo om of wordt de luisteraar op de verkeerde voet gezet.

In Gent was het voor hen geen lachertje om uit de startblokken te geraken. Opener Start The Day Right moest drie keer worden hervat. Krakende boxen, lampen die uitvielen en niet hoorbare instrumenten deden je vermoeden dat duivelse krachten er alles aan deden om deze show in het water van het Handelsdok te doen belanden. Maar de broertjes Brewis lachten het allemaal met een kwinkslag weg, bedankten het publiek voor hun geduld en zetten voor de zoveelste keer het drieluik, waarmee hun laatste plaat ‘Plumb’ opent, in.

Die moeilijke start kon de sfeer niet drukken. Er was ambiance, zowel op als voor het podium, waar het publiek genoot van een band, die zijn nummers hier zonder toeters en bellen eveneens deed samensmelten tot een boeiend geheel.

Naar goede gewoonte wisselden Peter en David Brewis regelmatig van plaats, speelden om beurten drums, piano en gitaar en stonden elkaar ook vocaal bij. Gitarist Kev Dosdale zorgde samen met de beide frontmannen vaak voor boeiende gitaarconversaties en de bekkentrekkende, nieuwe bassist Andrew Lowther maakte het geheel rond.

Vaak zijn de liedjes van Field Music ook in elkaar verweven, zoals het openingstrio al aangaf. Maar ook op zichzelf staand zijn hun nummers even mooi als een door prachtige natuur kronkelend bergwegeltje. Dat gold voor de herkenbare riffs van Let’s Write A Book, die op gejuich onthaald werden, en evengoed voor het door piano gedragen A Gap Has Appeared.

Uiteindelijk was het concert voorbij voor je het zelf besefte en bleek de vijftien nummers lange setlist te kort voor de gretige toeschouwers. Met Share The Words werd er dan toch nog een bisnummer  aan toegevoegd.

Copyright: daMusic

Setlist

1. Start The Day Right
2. It’s Okay To Change
3. Sorry Again, Mate
4. ??
5. Shorter Shorter
6. ??
7. In Context
7. Let’s Write A Book
8. A Gap Has Appeared
9. If Only The Moon Were Up
10. Effortlessly
11. ??
12. A New Town
13. Them That Do Nothing
14. Something Familiar

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: