Home > Concerten > Chuck Prophet & The Mission Express – Muziekodroom, Hasselt – 17 april 2012

Chuck Prophet & The Mission Express – Muziekodroom, Hasselt – 17 april 2012

Het was een beetje een gek gezicht: Chuck Prophet die tussen het publiek in de Muziekodroom stond en de band aanmaande om zo snel mogelijk te beginnen. Het tekent ook de muzikant die hij is: altijd klaar voor een kwinkslag, maar als het erop aankomt, één en al professionaliteit en spetterende gitaarsolo’s.

 “Let’s get this band up here! Anybody play bass?” Chuck Prophet kon niet wachten om zijn nieuwe songs aan het Hasseltse publiek te laten horen. En die gretigheid vertaalde zich naar een intens concert.

Dat het Clubzaaltje van de Muziekodroom met het lage plafond een wat claustrofobisch gevoel geeft kon hem niet deren. Met Styrofoam werd er namelijk meteen een uppercut van formaat uitgedeeld. En als om dat te vieren kregen de toeschouwers er meteen een dansje bovenop.

Uiteraard kwam de nieuwe plaat ‘Temple Beautiful’, Prophets ode aan San Francisco en zijn inwoners, uitgebreid aan bod. En dat ging dan over zijn bewondering voor homorechtenvoorvechter Harvey Milk (White Night Big City) tot lokale stripclubeigenaars (The Left Hand And The Right Hand). Maar ook voor zijn vroege solowerk had hij aandacht toen hij Look Both Ways uit zijn solodebuut ‘Brother Aldo’ bovenhaalde.

Met The Mission Express had hij trouwens een uitstekende band op sleeptouw genomen. De heren en dame voelden hun frontman  – bij wie het hoe vaker je hem ziet, des te meer opvalt met welk sprekend gemak hij de solo’s uit zijn gitaar tovert – perfect aan en leverden bovendien perfect weerwerk. Gitarist James DePrato vulde Prophets solo’s mooi aan op slide- of 12-snarige gitaar met vaak gitaarduetten tot gevolg en toetseniste en gitariste Stephanie Finch stond samen met drummer Kyle Caprista garant voor de ideale backingvocals.

Diezelfde Stephanie Finch mocht trouwens ook even op het voorplan treden en een nummer uit haar pas verschenen (en niet toevallig door Prophet geproducete plaat) brengen. Bonnie Raitt zou in haar wel eens een mooie opvolger kunnen vinden.

Naarmate de set vorderde steeg ook het adrenalinepeil bij zowel band als publiek en met het van schitterende teksten – “Who put the ram in the ramalamadingdong?” – voorziene You Did werd uiteindelijk het eerste deel van het optreden afgesloten. In de bisronde was er daarna onder meer nog plaats voor een geslaagde cover van Iggy Pops I’m Bored.

Chuck Prophet is nog steeds rock-‘n-roll, niet meer, maar vooral niet minder en het blijft verbazen dat hij zich steeds opnieuw – zijn solocarrière begon in 1990, voordien was hij al vijf jaar actief bij Green On Red – weet op te laden om voor een veel te karig opgedaagd publiek tot het uiterste te gaan.

Setlist

1. Styrofoam
2. ??
3. La Paloma
4. ??
5. Look Both Ways
6. The Left Hand And The Right Hand
7.??
8. Stephanie Fitch
9. White Night Big City
10. Sonny Liston’s Blues
11. You And Me Baby (Holding On)
12. I Felt Like Jesus
13. Summertime Thing
14. Always A Friend
15. You Did

16. ??
17. I’m Bored (Iggy Pop)

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: