Home > Concerten > Portugal.The Man- Nurses – Autumn Falls, Magasin 4, Brussel – 22 november 2011

Portugal.The Man- Nurses – Autumn Falls, Magasin 4, Brussel – 22 november 2011

Of dat niet wat ver is. En dat het daar crisis is. Naast het obligatoire “Wie?” zijn het enkel maar flauwe grappen die je krijgt als je zegt dat je naar Portugal.The Man gaat. Weten zij veel dat deze band uit Portland, Oregon een aantal fantastische liedjes op hun repertoire heeft staan. En bovendien hebben ze de ervaring en de kunde om een zaal van zijn sokken te blazen.

Dat laatste hadden wij eerder dit jaar nog aan den lijve ondervonden. En dat was ons zo goed bevallen dat we maar wat graag naar het Brusselse Magasin 4 afzakten voor dag twee van het Autumn Falls-festival.

Als voorprogramma had de band streekgenoten Nurses onder de arm genomen. En hoewel de band rond Aaron Chapman met ‘Dracula’ een aardige plaat heeft opgenomen, lijken zij ook op het podium aan dezelfde kwaal als op die plaat te lijden: het lukt hen niet om de aandacht vast te houden.

Hun muziek is gestoeld op kale new waveritmes, opgeluisterd met de hoog gestemde gitaar van Chapman en de nodige elektronische hulpmiddelen. Drummer James Mitchell slaagt erin om naast zijn drums ook nog eens de nodige synths te beroeren en ook bassist John Bowers heeft naast zijn bas nog wat speeltjes voor zich opgesteld. En dat alles wordt verpakt in een ruime hoeveelheid echowatten.

Het resultaat was dansbaar, maar nooit voor erg lang. Wij hadden er al moeite mee om deze set van veertig minuten uit te zitten. Nochtans bleef de indruk dat de nummers ook zonder tierlantijntjes overeind zouden blijven en misschien zelfs meer indruk zouden maken. Maar misschien is de band nog te jong om van het keurig uitgestippelde pad af te durven wijken.

Voor Portugal.The Man lagen de kaarten al heel anders. Zij draaien al behoorlijk wat jaartjes mee. Maar de bijhorende fanbase ontbreekt want het Brusselse zaaltje was niet eens helemaal gevuld. Maar wie er wel was, heeft het zich ongetwijfeld niet beklaagd.

Met So American werd er voor een recente song gekozen als opener, als om de nieuwkomers niet meteen de zaal uit te jagen. Naar goede gewoonte werd er ook dit keer meteen een aantal nummers aan elkaar vastgekoppeld en met het daaropvolgende Work All Day werd al meteen zwaarder bier getapt inclusief de nodige solo’s van (een deze keer wel spraakzame) John Gourley en tourgitarist Noah Gersh.

Ook van The Devil ging diezelfde kracht uit, een kracht die zijn verlengde kende in de cover van Helter Skelter. En hoe verder de band terugging in zijn eigen geschiedenis, hoe meer de songs leken te rocken. AKA M80 The Wolf (van hun debuutplaat) begon dan wel met Gourley in zijn eentje, maar mondde uit in meerdere, wilde solo’s.

Na dat kolkende hoogtepunt werd er terug overgeschakeld op iets lichter werk als The Woods en Head’s Like A Flame om met Elephants nog eenmaal de geschiedenis in te duiken en de muren te doen daveren.

Floating (Time Isn’t Working My Side), All Your Light (Times Like These) en Got It All bediende de nieuwbakken fans dan weer op hun wenken. Uiteindelijk verplichtte de curfew van de zaal hen om met People Say een punt te zetten achter een optreden, dat liefhebbers van rock en pop heel wat kanten van het spectrum had laten zien. Neem daar het ongelooflijke spelplezier, dat deze jongens uitstralen, bij en je vraagt je af waarom hier niet meer volk op af komt.

Setlist

So American
Work All Day
The Devil / Helter Skelter
AKA M80 The Wolf
The Woods
Head’s Like A Flame
Young Dudes
Elephants
Floating (Time Isn’t Working My Side)
All Your Light (Times Like These)
1989
Got It All
The Sun
People Say

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: