Home > Concerten > Grant Lee Buffalo – Heidi Spencer & The Rare Birds – Les Nuits, Koninklijk Circus, Brussel – 21 mei 2011

Grant Lee Buffalo – Heidi Spencer & The Rare Birds – Les Nuits, Koninklijk Circus, Brussel – 21 mei 2011

Jupiter And Teardrop. Zaterdag alleen al hadden we het drie keer gespeeld. Misschien herkent u dat gevoel wel: brok in de keel, bijna tot tranen toe bewogen. Logisch dus dat wij uitkeken naar dat wederoptreden van Grant Lee Buffalo, dat door frontman Grant Lee Phillips tijdens diens solo-optreden beloofd werd. Dat het bovendien in het Koninklijk Circus plaatsvond, was een absoluut pluspunt. Daar hangt sowieso al zo’n sfeer van nostalgie.

Maar toen bleek dat er enkel zitplaatsen waren, was ons enthousiasme al iets bekoeld. Bovendien was de opkomst eerder mager. Zelfs de onderste twee ringen waren niet helemaal bezet. Aan de ingangen werd er wel gedanst en op de eerste rij was er iemand die ze blijkbaar in zijn stoel hadden gebonden, want het kostte duidelijk moeite om hem op zijn plaats te houden.

Ook het voorprogramma – Heidi Spencer & The Rare Birds – was niet echt van die aard om ons over de streep te trekken. Het zoveelste (nu-)folkzangeresje (in dit geval slechts met één vreemde vogel als back-up), dat ergens tussen een folky Eddie Vedder en Melissa Etheridge in zat, kon ons niet entertainen. Leuke liedjes? Misschien, maar niet goed genoeg om zich te onderscheiden van de massa.

Dus was het wachten op The Shining Hour om daar verandering in te brengen. Vijftien jaar was het geleden dat Grant Lee Buffalo Brussel nog eens had aangedaan, maar toen zat er ongetwijfeld meer leven in de zaal. Wat wil je ook als je gedwongen wordt om vanuit een (oncomfortabele) zetel een rockconcert mee te maken. Het mocht dan al een gevolg zijn van de lage opkomst, het had ook als resultaat dat er geen vonk kon overspringen tijdens Wish You Well en Jupiter And Teardrop.

Eigenlijk was het wachten tot Lady Godiva And Me voor wij rechtop gingen zitten om te genieten van Phillips’s twaalfsnarige gitaar. Zou het nu dan toch losbarsten? Maar helaas was het daarna opnieuw zoeken naar hoogtepunten. Mockingbids kwam zeker nog in aanmerking en dan was het weer een vijftal nummers wachten voor America Snoring ons wakker maakte.

Pas bij Fuzzy werden de Brusselaars uit hun zetel gejaagd, maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken. De hele bisronde werd er nog enthousiast gereageerd op een mooi The Hook en een krachtig Lone Star Song, waarna en lange, onweerachtige nacht zou volgen.

De band doet slechts enkele optredens in Europa en gek genoeg was de setlist voor die vier optredens vier keer gelijk opgaand. Enkel in Brussel werden er met Grace en You Just Have To Be Crazy enkele fantasietjes aan toegevoegd. Maar al bij al was het resultaat toch maar bleekjes. Of hadden wij er dan toch te veel van verwacht?

Foto: bOrt

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: