Home > cd's > Vivian Girls – Share The Joy

Vivian Girls – Share The Joy

‘Share The Joy’ heet de nieuwe plaat van Vivian Girls. Daarmee zijn de dames toe aan hun derde studio-album nadat ze plotseling de nieuwe rage van New York waren in 2007. Maar hebben Vivian Girls echt reden om de vreugde te delen?

Ze horen bij de muziekstroming waarin ook Woods vallen, maken een soort bubblegum surfpop met een eigenzinnig soort zang en eenvoudige teksten. Op dat vlak is er op ‘Share The Joy’ niet veel veranderd. De songs zijn eenvoudig, al wordt er een poging gedaan om de drie-akkoordenpop voorbij te streven. Helaas verzandt alles nogal eens in een uitgestrekt moeras van eentonigheid en heb je het na drie nummers wel gehad met ‘Share The Joy’.

Maar de plicht roept en dus – zucht – gaat deze derde van de dappere dames nog maar eens opnieuw de speler in en proberen we ook de positieve punten uit deze plaat naar boven te halen. Goede wil is er bijvoorbeeld voldoende.

En de songs doorbreken ook het voor hen geknipte niet-langer-dan-drie-minuten-formaat. Opener The Other Girls houdt u meer dan zes minuten aan het lijntje. En dat is dan nog een song waarin het wel lukt, waar je nog probeert bij de zaak te bijven. Trying To Pretend  is er ook zo één, maar dan van een heel ander kaliber. Hier wordt wel scherp gemusiceerd, is er de aanloop, waarin je de indruk krijgt dat het een akoestisch nummer wordt, tot drumster Fiona Campbell de hakbijl in het nummer zet en het nummer meteen ballen meekrijgt. Zo hebben we Vivian Girls dan weer wel graag.

Ook Sixteen Ways weten we nog te smaken, al is het maar omdat daar ook alles op zijn plaats valt, al lijkt de solo soms iets te ver uit de bocht te gaan. Maar dan is het vet van de soep, vervalt de groep met Take It As It Comes tot een soort Ronettes-pastiche, waarbij het moeilijk wakker blijven is. Weg rammelende garagegitaren en weerbarstige drums.

Het is begrijpelijk dat een band uit de underground wil ontsnappen, maar als ze daardoor aan zichzelf gaan verzaken, is iedereen al snel uitgekeken op dit soort nummers. Met een nummer als Death dat grossiert in teksten als “I wanna, wanna, wanna stay alive” is het moeilijk om niet de hand aan jezelf te gaan slaan. En dat lijkt zowat de rode draad te zijn doorheen heel deze cd.

Vivian Girls hebben een poging gedaan om hun garage te ontvluchten en zijn uitgekomen op een sukkelweggetje waar ze voortdurend het risico lopen om de controle over het stuur te verliezen. Hoog tijd om zich een nieuwe – en dat mag gerust een iets grotere zijn – garage aan te schaffen, voordat het Light In Your Eyes helemaal uitgaat.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: