Home > cd's > Dum Dum Girls – He Gets Me High (ep)

Dum Dum Girls – He Gets Me High (ep)

“While performing live, DDG have been known to cover The Rolling Stones’ Play with Fire, GG Allin’s Don’t Talk to Me and Sonny and Cher.” Wikipedia heeft die laatste ep van Dum Dum Girls duidelijk nog niet goed beluisterd, want daarop staat nog zo’n cover. Eentje die je op zijn minst gewaagd mag noemen.

Want niet iedereen durft het aan om There’s A Light That Never Goes Out van The Smiths te coveren. Maar, hoewel dit misschien niet de meest originele cover is, zit hier genoeg originele inbreng in om te intrigeren. Buiten het feit dat de song wordt ondergedompeld in fuzzy gitaren, is er de fantastische stem van Dee Dee, die mooit wordt onderstreept door een extra stem. Geen platte kopie, maar een prima versie van een nummer, dat door velen als onschendbaar wordt beschouwd. Maar van ons mag het.

Heel deze ep is trouwens meer dan te pruimen. Als dit een voorproefje is van de cd, mag u hem voor ons alvast apart leggen. In eerste nummer Wrong Feels Right lijkt de band zich nog lichtjes in te houden, hetgeen een beetje een krampachtig resultaat heeft, maar als He Gets Me High dan van start gaat met dat typische fuzzy gitaargeluid, waarover Dee Dee haar fluwelen stem neervlijt, zijn wij verkocht.

En ook Take Care Of My Baby bewijst eer aan bands als The Jesus And Mary Chain en verwijst tegelijkertijd naar de soundtrack van ‘Twin Peaks’. Maar opnieuw is het geheel van sublieme kwaliteit en vallen wij als een blok voor dit nummer.

‘He Gets Me High’ is een genot. Al mag het dan niet overlopen van originaliteit, is de combinatie van stemmen en muziek bij Dum Dum Girls een succes. En nu op naar die tweede full-cd.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: