Home > cd's > Akron/Family – S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinju TNT

Akron/Family – S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinju TNT

Hun laatste optreden was uitgelopen op een oeverloos zwart gat, waar geen mens nog een touw aan vast kon knopen. Dus hield je het even voor bekeken wat Akron/Family betreft. Maar als dat nieuwe album dan uitkomt, blijkt het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan.

Dan mag dat ding al een titel als ‘S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinju TNT’ meekrijgen, moet je drie keer nakijken of je die titel wel juist geschreven hebt en blijken ze weer dezelfde, compleet van de pot gerukte soort muziek te hebben gemaakt. Dus je zucht en vraagt je af waarom ze zich eigenlijk nooit eens op –voor hen tenminste – onbetreden paden wagen.

Dat zijn echter bezwaren en/of opmerkingen die verdwijnen als sneeuw in een microgolfoven; sneeuw die dan meteen ook nog eens een knoert van een kortsluiting veroorzaakt. Want deze plaat is alweer van dezelfde hoge kwaliteit als hun voorgaande. De luisteraar wordt meegesleept door nog smeulende vulkanen en langs Japanse meertjes. Songs hebben titels als A AAA O A WAY (sic) en houden je toch in de ban.

Dat begint al met opener Silly Bear. Die beren staan langs de kant te juichen als de overstuurde gitaar van Seth Olinsky het nummer opentrekt met een eenvoudige riff. De typische, wat melige zang voelt aan als brandzalf op een blaar van formaat, een blaar gevormd door de ritmesectie die op de achtergrond constant op je huid zit.

Ook So It Goes heeft zo’n riff die je spieren doet verstijven. Uiteindelijk mondt dat nummer uit in lieflijk gezang om dan met Another Sky alles weer in rep en roer te zetten. Light Emerges begint met lieflijke marimbaklanken, laat de bas zachtjesaan aan kracht winnen en wordt dan overvallen door een misvormde gitaar en verkrachte drums.

Blijkbaar heeft het trio zich wel geamuseerd daar in dat hutje tegen die vulkaan in Japan, want het kan niet anders of de natuurgeluiden in Cast A Net, Island en Fuji II (Single Pane) werden daar opgenomen. Ook de Japanse fluit in datzelfde Cast A Net verwijst naar de tijd dat ze het album schreven op het Hokkaido-eiland. Maar het past allemaal wel in de maffe wereld van Akron/Family.

Aanvankelijk mochten we er dan niet meteen weg van zijn, van deze – en daar gaan we weer – ‘S/T II: The Cosmic Birth And Journey Of Shinju TNT’, maar na enkele draaibeurten blijkt dit het beste wat we dit jaar al gehoord hebben. De kracht van dit album schuilt namelijk in de afwisseling, in het onvoorspelbare dat Akron/Family typeert. Je denkt dat je hen doorhebt, maar keer op keer weten ze je te verrassen.

Copyright: daMusic

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: