Home > cd's > Cold War Kids – Mine Is Yours

Cold War Kids – Mine Is Yours

“‘Mine Is Yours’ finds the band harnessing their idiosyncratic soul punk sound as it takes a massive leap forward in song-writing, sonics and execution.” Hebt u ook altijd spontane maagkrampen als u dit soort dingen leest? Marketingboys, ze zullen het nooit leren. Nieuwsgierig naar dat nieuwe album van Cold War Kids waren we sowieso, dus die overbodige prietpraat hadden ze gewoon achterwege mogen laten.

Soulpunk dus. Het kind moet nu eenmaal een naam krijgen en deze bekt in elk geval wel lekker. Alleen, als we dat titelnummer zo even beluisteren, lijkt er toch wat van de kracht van de eerste plaat verloren te zijn gegaan. Maar eens je dat eerste nummer bent doorgekomen, komt dat hoekige toch weer naar boven, al lijken er hier en daar toch behoorlijk wat scherpe kantjes afgeschaafd te zijn. Naar verluidt zou de band meer tijd hebben genomen om deze plaat op te nemen. Dat zou een verklaring kunnen zijn.

Het hangt er natuurlijk allemaal van af wat je van zo’n derde album verwacht. Door met producer Jacquire King in zee te gaan, opteerde de band er duidelijk voor om – net als die andere band die King onder zijn hoede nam : Kings Of Leon – de mainstream te verkiezen boven de commercieel minder interessante underground (voor zover daar nog sprake van kan zijn).

Het resultaat is dat het gezicht van Cold War Kids toch plastische chirurgie heeft ondergaan om er wat afgelikter uit te gaan zien. Met Louder Than Ever wordt er nog gerefereerd aan die eerste plaat, maar echte vooruitgang kan je dat ook niet noemen. Nee, geef ons dan maar Finally Begin, waar Jonny Russell zijn gitaar laat laveren tussen hoge, Afrikaans aandoende akkoorden en zijn eigen meer ongecontroleerde, wilde stijl. Niet echt vernieuwend allemaal, maar desondanks best te pruimen.

Waar we bij dat debuut nog dat ongemakkelijke gevoel overhielden aan de onvoorspelbaarheid van de songs, moet je voor deze plaat niet echt Nostradamus heten om te kunnen zien wat er gaat komen.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: