Home > cd's > The Ghost Of A Saber Tooth Tiger – Acoustic Sessions

The Ghost Of A Saber Tooth Tiger – Acoustic Sessions

Ze klinken allemaal hetzelfde, meneer. Die folkplaten kan je met geen microscoop van elkaar onderscheiden. En dat geldt ook voor The Ghost Of A Saber Tooth Tiger? Misschien moet u die ‘Acoustic Sessions’ dan toch nog maar eens ter hand nemen.

Voor u het zich afvraagt: The Ghost Of A Saber Tooth Tiger – u vergeeft het ons vast wel als we ze vanaf nu TGOASTT noemen – is niemand minder dan Sean Lennon en zijn vriendin Charlotte Kemp Muhl. Hoewel Lennon voor eeuwig zijn vader op zijn rug zal meetorsen, heeft hij zich toch al een eigen muzikale weg gebaand. Dat hij daar nu Kemp-Muhl – een model nota bene – bij betrekt, klinkt misschien raar, maar blijkt desondanks toch perfect te werken.

Het duo blijkt namelijk meer te doen dan elkaars bed te delen. Of misschien is het net daar dat ze die prachtige samenzang oefenen. Maar genoeg gefantaseerd, tijd voor het echte werk.

Naast de akoestische gitaar zal u niet veel meer dan een verdwaalde tamboerijn of keyboard of wat geluidseffecten terughoren. Er staat dan wel vermeld dat “Words and music” afkomstig zijn van Sean Lennon and Charlotte Kemp Muhl, het lijkt ons logisch dat vooral Lennon zich met de muziek heeft bezig gehouden. En dat hij gevoel heeft voor mooie nummers, zij het iets minder gewaagd dan zijn vader, mag gerust gezegd worden.

Zowel opener Lavender Road als single Jardin Du Luxembourg zuigen je binnen in het lieflijke wereldje van deze tortelduifjes. Want die vergelijking zit waarschijnlijk nog het dichtst tegen de waarheid aan.

In Candy Necklace houdt Sean Lennon zich iets meer op de achtergrond en blijkt dat een model  soms naast een mooi lijf ook over talent kan beschikken. Dat de teksten romantisch van aard zijn – denk maar aan “Wake me in a thousand years / when computers can shed tears” uit Dark Matter is geenszins een storende factor, maar past bij de ingetogen muziek, die tijdens hun liveshows trouwens heel wat steviger klinkt.

Meest opvallende song is ongetwijfeld The World Was Made For Men, dat enige tijd vraagt om helemaal door te dringen, maar dan niet meer uit je hoofd is weg te krijgen.  Enkel met hun stemmen slaagt het tweetal er moeiteloos in een boeiende song te scheppen.

Tijdens hun optreden bleek al dat er aan nieuw materiaal gewerkt wordt. Als dat materiaal maar half zo goed is als wat er op deze ‘Acoustic Sessions’ staat, willen wij die plaat al gerust voorbestellen.

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: