Home > Concerten > Light Of Day Belgium 2010 – Novonov, Hoboken – 1 december 2010

Light Of Day Belgium 2010 – Novonov, Hoboken – 1 december 2010

Wie dacht dat wij ons warme nest niet uit zouden komen omdat er een tikkeltje sneeuw was gevallen had het bij het verkeerde eind. Geen ontij houdt ons weg van unieke gebeurtenissen als dit evenement. Want Light Of Day is iets dat je nergens anders te zien krijgt. Dat was vorig jaar al gebleken en dit jaar werd die stunt doodleuk overgedaan.

Hoewel de eindejaarsperiode overheerst wordt door glazen huizen en de bijhorende goede doelen, mogen er gerust ook nog andere zaken onder de aandacht gebracht worden. Het was geen sinecure voor Light Of Day, het initiatief ten voordele van onderzoek naar de ziekte van Parkinson, om een zaal te vinden en bovendien zaten de weersomstandigheden ook niet bepaald mee. Maar dat nam niet weg dat heel wat muziekliefhebbers de winter getrotseerd hadden en hun weg naar zaal Novonov hadden gevonden.

En zij zullen het zich ongetwijfeld niet beklaagd hebben. Er waren immers niet alleen de aangekondigde namen als Joe D’Urso, Willie Nile en Alejandro Escovedo die het mooie weer maakten in Hoboken. Er waren ook nog wat surprise guests opgedoken. Nee, Bruce Springsteen was er niet bij, maar ook nu was het een affiche om stil van te worden.

Omdat de locatie het niet toeliet, maar vooral om vervoers- en andere kosten beperkt te houden zouden er geen bands optreden. Het werd dus een akoestisch onderonsje van enkele namen die vooral bij rootsliefhebbers een belletje zullen doen rinkelen.

Omdat het podium slechts enkele vierkante meters groot was, diende het programma in deeltjes geserveerd te worden. Rob Dye, Micky Kemp en Jesse Ashfield mochten de spits afbijten. Vooral Kemp viel daarbij op met zijn ingetogen, warme stem en zijn bijzonder eigenwijze interpretatie van het alombekende I Fought The Law.

Intussen was Tom Van Laere al een opgemerkte gast in het publiek. Het was dan ook helemaal geen verrassing dat ook Admiral Freebee drie van zijn songs in uitgeklede versie kwam brengen. Het was genieten van een krachtig Recipe For Disaster en heerlijk meewiegen op de tonen van Rags ’n Run.

Maar pas toen de ware protagonisten van de avond elke centimeter van het pieteluttige podium vulden, sloegen de gensters echt uit de boxen. Joe D’Urso, iets meer behaard dan het jaar voordien, was nog steeds de woordvoerder van dienst. Maar ook dit jaar liet hij de show stelen door Wilie Nile, die nochtans ook de gevoelige snaar wist te raken met zijn Streets of New York. Deze rasperformer voelde zich ongetwijfeld het meest in zijn sas met zijn gitaar en potige songs als Cell Phones Ringing In The Pockets Of The Dead of de absolute meezinger One Guitar.

Opvallende gast was ook New York Dollsgitarist Steve Conte die over een verrassend goede stem bleek te beschikken en zowel met de ballade Strawberry Velvet Fifty Cent Shoes als de meer gespierde songs wist te verbazen.

Alejandro Escovedo is een naam die niet echt ronkt aan deze kant van de grote plas, maar ook hij heeft al een indrukwekkende carrière achter zich. Zijn Chelsea Hotel ’78 deed je bloed koken terwijl hij met Down In The Bowery zijn zoon – die met Slowburn zijn eigen band heeft – smeekte om, ondanks alle spanningen, ook wat tijd met zijn ouders door te brengen.

Dat Jesse Malin een rasperformer is hadden we enkele weken geleden nog gezien op Crossing Border en ook zonder een ritmesectie – gitarist Todd Youth en toetsenist Derek Cruz waren er wel bij – wist hij de boel op stelten te zetten. Zelfs een rustig nummer als Cigarettes & Violets weerhield hem er niet van op stap te gaan met de microfoonstandaard in de hand.

De apotheose was uiteraard de hele bende die The Ramones’ I Wanna Be Sedated onder handen nam om dan toch nog een keertje terug te keren en met Neil Youngs Rockin’In The Free World een uniek evenement af te ronden. Als alles goed gaat vindt Light Of Day volgend jaar plaats in Trix. U kan er dan ook getuige zijn van een eenmalige show.

 

Setlist
1. Precious One – Rob Dye
2. Good Morning To You – Jesse Ashfield
3. Like A Thousand Tiny Diamonds (?) – Micky Kemp
4. Cars, Trucks And Buses – Rob Dye
5. For Marlena – Jesse Ashfield
6. I Fought The Law – Micky Kemp

7. Recipe For Disaster – Admiral Freebee
8. Devil In The Details – Admiral Freebee
9. Rags ‘n Run – Admiral Freebee

10. Let It Go – Joe D’Urso
11. Cell Phones Ringing In The Pockets Of The Dead – Willie Nile
12. Strawberry Velvet Fifty Cent Shoes – Steve Conte
13. Chelsea Hotel ’78 – Alejandro Escovedo
14. Hotel Columbia – Jesse Malin
15. All I Needed Was You – Joe D’Urso
16. One Guitar – Willie Nile
17. The Truth Ain’t Pretty – Steve Conte
18. Down In The Bowery – Alejandro Escovedo
19. All The Way From Moscow – Jesse Malin
20. Waiting On A Train – Joe D’Urso
21. Streets Of New York – Willie Nile
22. Anybody Lovin’ You – Steve Conte
23. Always A Friend – Alejandro Escovedo
24. Cigarettes And Violets – Jesse Malin
25. I Wanna Be Sedated – All

26 Rockin’ In The Free World – All

Foto : Light Of Day

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: