Home > Persoonlijk > Het ABCDour

Het ABCDour

Binnenkort de door mijn collega’s aangevulde versie op daMusic, maar nu al hier in avant-première: mijn persoonlijk wat-ik zeker-wil-zien-als-het-allemaal-uitkomt-wat- uurregeling-betreft.

The Antlers

‘Hospice’ is de eerste plaat waarmee The Antlers de neus aan het venster steken, maar eigenlijk gingen aan dat album nog twee andere cd’s vooraf. Maar vooral op die laatste plaat wisten Peter Silberman en zijn maats te verbluffen met muzikale inventiviteit en boeiende klanktapijtjes. Het concert in de AB eerder dit jaar was in een mum van tijd uitverkocht en wij zijn dan ook maar wat blij dat we nu de kans krijgen om hen toch nog te zien.

vrijdag 16 juli – 17.00 u
Magic Tent

Baddies

In netjes geassorteerde kledij staat dit zootje klaar om u een stevige schop tegen de schenen te geven. Indien u behoefte heeft aan een boost, is dit de manier om de laatste dag van Dour nog door te komen. Baddies slagen er op één of andere manier steeds in om die extra sprankel nog naar boven te doen borrelen.

Zondag 18 juli – 14.40 u
The Last Arena

Balthazar

Balthazar won in 2006 de Humo’s Rock Rally KBC Publieksprijs en het jaar erop stonden ze ook al op Dour. Terecht, want de band maakt schitterende, puntige popliedjes met een experimenteel randje die doen denken aan bands als dEUS en Zita Zwoon. Beluister het knappe debuut album ‘Applause’ er maar op na en je weet waar jij zondag 18 juli moet zijn!

Zondag 18 juli – 14.00 u
Club Circuit

Baroness

Ongetwijfeld één van de meest spannende metalbands van het moment. Dat moet ongeveer de beste beschrijving zijn voor Baroness. Hun unieke geluid werd geboren in 1997 en is intussen opgegroeid tot een stevig uit de kluiten gewassen jongeling. Mastodon, die andere grote naam uit de huidige metal, vroeg hen niet zomaar om hun voorprogramma te verzorgen.

donderdag 15 juli – 19.15 u
Petite Maison Dans La Prairie

Chrome Hoof

Hun zilverkleurige debuut intrigeerde ons meteen. De combinatie van een soulvolle stem en de meest onwaarschijnlijke muziek, doorspekt met de meest extreme invloeden, levert een muzikaal spektakel op. En dan hebben we het niet eens over de performance die dit collectief daaraan verbindt. Hun vorige doortocht op Dour was dan misschien niet zo geslaagd, maar met een tweede plaat op het repertoire staat de band ongetwijfeld weer vlijmscherp.

Vrijdag 16 juli – 17.00 u
Club Circuit

Chromeo

Dit olijke duo wist met de nodige humor en vrolijke popdeuntjes toch het nodige respect af te dwingen. Het zal ons dan ook benieuwen hoe ze dat op een podium overbrengen. Want hun liedjes zijn erg aanstekelijk en dat zullen ze maar wat graag willen bewijzen.

Vrijdag 16 juli – 23.20 u
Magic Tent

Errors

Een band die al een tijdje op ons verlanglijstje staat, maar wegens nog te klein België vaak links heeft laten liggen. Elektronica vermengd met de gekste analoge geluiden over een funky basis. Voilà. Daar moet u het mee doen. Of dat spannend genoeg is? U bent vast oud en wijs genoeg om daar zelf over te oordelen. Ons kan u alvast ergens vooraan tegen het podium zoeken.

Zondag 18 juli – 16.10 u
Petite Maison dans la Prairie

Giant Sand

Het geesteskind van getormenteerde ziel Howe Gelb is, ondanks diens solo-escapades, nog steeds springlevend. Niet meteen opbeurend materiaal, wat Giant Sand u voorschotelt, maar wel van een indringende schoonheid. Schoonheid die de zwaarste stormen kan doorstaan en u weer voldoende brandstof levert om het uit te zingen tot het volgende festival.

Zondag 18 juli – 21.00 u
Club Circuit

Little Dragon

Vreemd beestje, deze Little Dragon. Een Zweedse band met een half Japanse zangeres en een geluid dat nergens bij past. Maar ondertussen gaan ze wel op tournee met TV On The Radio en kunnen ze DJ Shadow onder hun fans tellen. De synths zijn erg belangrijk voor deze band, maar dat neemt niet weg dat er ook nog plaats is voor vocale subtiliteiten. Een band om naar uit te kijken dus.

Zaterdag 17 juli – 16.10 u
Dance Hall

Los Campesinos!

Wie zin heeft in een feestje kan altijd terecht bij Los Campesinos!. Hun muziek is uiterst geschikt voor festivals en dat zullen ze ongetwijfeld graag bewijzen. ‘Romance Is Boring’ is opnieuw zo’n plaat waarop je graag uit je dak gaat. Ongeacht hoe vroeg deze band op een podium staat, er zal gezweet worden.

Vrijdag 16 juli – 14.40 u
The Last Arena

Lower Than Atlantis

Een mix van hardcore, punk en grunge. Al vaker gezien? Misschien, maar daarom nog niet minder interessant. De problemen van de hedendaagse jeugd komen allemaal aan bod in hun songs. En op het podium is dat één grote brok energie die over het publiek wordt uitgestort.

Zaterdag 17 juli – 13.30 u
The Last Arena

The Middle East

Ben je ook in de ban van de nieuwe generatie folkbands als Fleet Foxes en Bon Iver, en heb je ook nog eens een fetisj hebt voor postrock à la Sigur Rós? Dan mag je het optreden van de Austraische folkband The Middle East zeker niet missen! Zij weten deze twee genres namelijk op meesterlijke wijze samen te brengen en om te zetten in schitterende songs.

Zaterdag 17 juli – 17.00 u
La Petite Maison Dans La Prairie

Spoon

Dat deze band niet op het hoofdpodium staat, verwondert ons al lang niet meer. Spoon krijgt aan deze kant van de oceaan nu eenmaal nooit waar het recht op heeft. De constante kwaliteit van hun platen houdt ons nochtans al vele jaren in de ban. Bovendien weten Britt Daniel en de zijnen steeds de juiste snaren te raken om ons weer eens over de streep te trekken.

Advertenties
Categorieën:Persoonlijk Tags:
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: