Home > cd's > Viper Rosa – Viper Rosa

Viper Rosa – Viper Rosa

Het formaat van het cd-doosje van de titelloze debuut-cd van Viper Rosa zorgt ervoor dat hij moet ondergebracht worden tussen de boxsets en dvd’s. Maar dat is echt niet de enige reden waarom deze band eruit springt.

Want het minste dat je over de muziek van deze bende uit het Gentse kan zeggen is dat ze wel degelijk de stadse steegjes achter zich laten. Wij horen in elk geval de nijdigheid van een band als Arctic Monkeys in combinatie met de lome woestijncountryrock van een band als Calexico.

Wat vooral in de smaak valt zijn de tegendraadse gitaaruitspattingen van Stefan Valenberghs, die het geheel met zijn gitaar naar een hoger niveau tilt. In songs als The Ridge trekt die gitaar van bij aanvang de aandacht, maar in Manipulate lijkt de gitaar soms haaks door de song heen te snijden.

Zanger en songschrijver Koen Gallet heeft in elk geval goed zijn huiswerk gedaan: hij verwijst wel naar genres, maar slaagt er vooral in om met bepaalde elementen daaruit een eigen geluid te creëren. Zo is Cold Night een puur rocknummer – dreigende bassen, striemende drums – ware het niet dat die verdwaalde banjo het nummer toch nog een cowboyhoed aanmeet.

Naarmate je de plaat vaker beluistert, word je nog meer betoverd door een instrumental als Breeze, wat ons betreft absoluut één van de hoogtepunten van de plaat. En ook Anemone met alweer die koppige gitaar houdt de aandacht moeiteloos vast.

Deze plaat hoort inderdaad niet thuis tussen de alledaagse popsongs die de radio halen. Het formaat van het doosje is dan ook perfect gekozen. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat dit nog maar het begin is, dat hier nog meer inzit. Het is enkel nog een kwestie van tijd.

Copyright: daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags:
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: