Home > cd's > De Mens – Is Dit Mijn Hart?

De Mens – Is Dit Mijn Hart?

Al zeventien jaar doet De Mens het met bas, gitaar en drums. Uiteraard waren er de uitstapjes richting elektronica, maar daarmee werd enkel de regel bevestigd. Op ‘Is Dit Mijn Hart?’ wordt er gebroken met de consequente pogingen om de powerpop die de groep op een podium brengt, ook op plaat proberen te vangen. En de heilige drievuldigheid wordt toch wat aangekleed met occasionele strijkers en toetsen.

Met Hier Komt Mijn Schip schiet de band in elk geval al meteen met scherp. Bovendien zitten ze akelig dicht bij de roos. Vanaf het koortje waarmee dit vrolijke liedje (muzikaal dan toch) wordt ingezet tot de laatste noot blijf je geboeid luisteren. Het nummer verkleint zowaar generatiekloof: heel wat (groot)ouders – en wij spreken uit ervaring – zullen dit ook weten te smaken zonder afbreuk te doen aan de frisse, jeugdige afdronk die deze song heeft.

Met Nog Een Dag hebben wij het dan weer heel wat moeilijker. Op één of andere manier lijkt dit niet te werken. De “Oeioei” stoort en het nummer raakt niet op kruissnelheid. Geef ons dan maar Ambulancier, dat weer de zon in huis doet schijnen en het leven kleur geeft. Dat geldt dan misschien iets minder voor Ik Besta, maar ook dat nummer weten wij wel te smaken.

Ook Ik Droomde Dat Ik Sliep houdt de aandacht vast en zou, naar verluidt en helemaal terecht, de volgende single worden. Vander Lindens gitaar blijft nazinderen en ook de tekst spreekt ons aan.  Iets wat evenzeer geldt voor Buiten Spelen, waar het trio opnieuw lekker loos gaat. Dit wordt ongetwijfeld een hoogtepunt tijdens de komende optredens en blijft waarschijnlijk ook daarna nog in de set hangen.

Maar verder verdwijnen de songs toch ietwat in de vergetelheid. Wals Nr 3 springt er nog even uit vanwege het voor de groep toch ongewone ritme, maar kan ons desondanks niet bekoren. En DJ Wanhoop weet de boel niet meer aan te zwengelen.

Nee, het doet haast pijn om het toe te moeten geven, maar voorlopig haalt ‘Is dit Mijn Hart?’ niet het niveau van ‘Onder De Duinen’ of ‘In Het Gras’. En de toetsen en strijkers maken nergens het verschil. Misschien heeft de plaat iets meer tijd nodig, al durven we dat te betwijfelen.

Copyright : daMusic

Advertenties
Categorieën:cd's Tags: ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: