Home > Concerten > Heaven 17 – Handelsbeurs, Gent – 1 april 2010

Heaven 17 – Handelsbeurs, Gent – 1 april 2010

The JuanMacLean maakt de muziek terug actueel en the Human League tourt opnieuw volop. Bovendien is het hip om een (oude) plaat van voor naar achter te spelen tijdens een show. De tijd was dus ook voor Heaven 17 rijp om hun dertig jaar oude debuut van stal te halen en ‘Penthouse And Pavement’ voor het eerst integraal live te spelen.Want nu waren, in tegenstelling tot in 1981, de middelen wel voorhanden om de plaat live te brengen. Dus vonden Gregory Hines en Martyn Ware – origineel bandlid Craig Marsh gaf er inmiddels de brui aan – de tijd rijp om de baan op te gaan om de dertigjarige verjaardag van hun debuut in de verf te zetten.

De Handelsbeurs was behoorlijk goed gevuld en zag op het podium drie grote led-schermen staan waarop werd afgeteld tot het moment waarop de band de bühne op zou komen. Er was dus werk van gemaakt om van deze tournee iets memorabels te maken. De schermen toonden beelden en teksten die elk nummer kracht bij moesten zetten.

Naast de twee originele leden, Hines als zanger en Ware op toetsen, bestond de band uit enkele prima muzikanten die om de beurt mochten tonen wat ze waard waren. Bassist Julian Crampton deed dat al meteen in opener (We Don’t Need That Fascist) Groove Thang, de single die ooit nog werd verbannen van de BBC, en mocht later ook nog eens uitpakken tijdens Soul Warfare.

Maar ook gitarist Asa Bennett, drummer Joel Farland en achtergrondzangeres Billy Godfrey mochten hun ding doen. Die laatste kreeg daarvoor zelfs een heel nummer toegewezen. Ball Of Confusion werd oorspronkelijk gezongen door Tina Turner, maar ook deze dame bleek over een meer dan behoorlijke strot te beschikken.

Dat nummer werd trouwens samen met enkele andere nummers van BEF of British Electric Foundation, een project dat de heren min of meer rond de tijd van hun debuut als Heaven 17 opstartten, als interludium gespeeld nadat de eerste plaatkant van ‘Penthouse And Pavement’ aan bod was gekomen. Hines gooide er bovendien ook nog eens een akoestische en luid meegezongen cover van The Human Leagues monsterhit Don’t You Want Me tussen.

De tweede helft van de plaat is heel wat kaler dan de vier nummers op de A-kant en dat werd vooral duidelijk in Song With No Name, dat toch wel het kneusje van de plaat kan worden genoemd en ook hier maar matig uit de verf kwam.

Maar uiteraard bleef het daar niet bij. Tijdens een uitgebreide bisronde kwamen zowat alle grote hits van de groep (Come Live With Me, Let Me Go, Temptation met een stukje van Donna Summers Love To Love You in verweven en opnieuw een hoofdrol voor Billy Godfrey) aan bod. Maar merkwaardig genoeg was het hun versie van een nummer van The Buzzcocks, Are Everything, dat ons het meest kon bekoren. Uiteindelijk bleek er ook nog tijd te zijn voor een tweede bis met het logische Being Boiled als finale afsluiter.

Uiteraard was dit geen monumentaal concert en uiteraard klonk dit gedateerd. Maar het was voor het eveneens gedateerde publiek ongetwijfeld een aangename ervaring om de hits uit hun jeugd terug voorgeschoteld te krijgen. Jeugdsentiment pur sang, dus.

Setlist :
1. (We Don’t Need That Fascist) Groove Thang
2. Penthouse And Pavement
3. Play To Win
4. Soul Warfare
5. Wichita Lineman
6. Don’t You Want Me
7. Ball Of Confusion
8. Perfect Day
9. Geisha Boys And Templar Girls
10. Let’s All Make A Bomb
11. Height Of The Fighting
12. Song With No Name
13. We Are Going To Live For A Very Long Time
——-
14. Are Everything
15. I’m Your Money
16. Come Live With Me
17. Let Me Go
18. Temptation
——-
19. Being Boiled

Copyright: daMusic
Foto : indiestyle

Advertenties
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: