Home > Concerten > Sukilove – Bar Mondial, Antwerpen – 30 december 2009

Sukilove – Bar Mondial, Antwerpen – 30 december 2009

In de Bar Mondial zette Sukilove de feestelijkheden voor het eindejaar iets te vroeg in. Afgeladen vol was het zaaltje niet, maar dat liet de band zich (gelukkig) niet aan het hart komen. De inzet was er zoals altijd, de songs zijn er nog steeds. De rest kwam gewoon vanzelf.

Het valt niet vaak voor dat we een groep twee keer in dezelfde maand gaan zien. Maar voor Sukilove maken we graag een uitzondering. Hoe meer je die laatste plaat, ‘Static Moves’ speelt, hoe leuker ze wordt. En met de bijhorende optredens is dat net zo. Mentale nota: straks even checken of ze nog ergens in de buurt spelen in januari.

Heel erg veel verschilde de setlist niet van het optreden in de Botanique. Logisch ook: als je een nieuwe plaat uithebt, wil je die liedjes uiteraard ook brengen. De regelmatig terugkerende technische problemen konden de pret duidelijk niet drukken. De band amuseerde zich, genoot van het maken van spannende, mooi uitgewerkte muziek en het publiek werd ondergedompeld in de woelige hersenkronkels van Pascal Deweze en de zijnen.

Steeds opnieuw zijn wij verwonderd over het niveau dat wordt gehaald. Die samenzang is bij momenten magisch. Sun Sun Sun (zonder akoestische gitaar, want in herstelling) was precies daardoor indrukwekkend, maar ook Sjoerd Bruils eigenzinnige, tegendraadse gitaarriffs in typische afsluiter Leave Me Alone waren heerlijk om aan te horen.

In elk nummer zat er wel iets wat onze liefde voor deze band bevestigde. Was het niet de funky stoom die van Fear afstraalde, dan was het wel de drive achter Blood And Milk Makes Holy. Was het niet het vraag- en antwoordspel in Black Heart, dan was het wel dat stukje tekst uit Daytripper dat in Memory As A Skull werd binnengesmokkeld.

Het jaar kon in elk geval niet mooier afgerond worden dan met een dergelijk optreden. Hiervoor willen wij maar al te graag de druilerige regen trotseren. Daar kan geen dEUS tegenop. Vijf euro is trouwens een belachelijke prijs om zo’n groep aan het werk te kunnen zien. Maar het is duidelijk dat de hedendaagse luisteraar de voorkeur geeft aan voorgekauwde hitjes eerder dan zelf op zoek te gaan naar iets dat wat moeite kost, maar uiteindelijk ook de moeite loont. Their loss, hoe dan ook.

Advertenties
Categorieën:Concerten Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: