Home > Concerten > Ray Davies & Band – Lokerse Feesten, Lokeren – 9 augustus 2009

Ray Davies & Band – Lokerse Feesten, Lokeren – 9 augustus 2009

ray-davies-k1Daar stond hij dan: Ray Davies. Zondertwijfel één van de grootste songschrijvers van de popmuziek, voormalig zanger-gitarist van The Kinks en nu – ondanks allerlei geruchten over reünies die even snel verdwijnen als ze opduiken – al even bezig aan een solocarrière. Maar ondanks onze verwachtingen waren er geen vonken, geen uitstraling, geen vuurwerk te bespeuren. Enkel een man als u en ik in een zwart pak en een uitstekende band.

De toeloop op de laatste dag van de Lokerse Feesten had bij aanvang van het concert van Ray Davies zijn hoogtepunt nog niet bereikt al had de stunt van de organisatie (wie een ticket had gekocht, kreeg er eentje bij) er wel voor gezorgd dat de boel uitverkocht was.

Maar het was er aan te zien dat er al acht Lokerse feestjes aan deze slotdag waren voorafgegaan. Het publiek was eerder mak en leek maar niet op temperatuur te raken ondanks de verwoede pogingen van de man op het podium.

Aan de songs kan het niet gelegen hebben. Hoe jong sommige van de aanwezigen ook waren, één of ander nummer klonk toch  vertrouwd in de oren.

Dat gold uiteraard niet voor de nummers van zijn solo-cd’s, die beleefd werden aanhoord, maar verder weinig losmaakten. Als dan Where Have All The Good Times Gone of Well Respected Man uit de speakers kwam, gingen er dan  toch af en toe rimpels door de overwegend kalme zee. Het waren op dat moment ook niet alleen grijze hoofden die op en neer hobbelden. Ook het jeugdige publiek zong bepaalde nummers woordelijk mee.

Van een man van vijfenzestig moet je natuurlijk geen vocale hoogstandjes verwachten. Af en toe liet Davies’ stem hem in de steek en ook de PA was duidelijk niet naar ’s mans wens afgesteld. Maar als je dan Sunny Afternoon of Dedicated Follower Of Fashion uit volle borst kon meezingen, was dat al gauw vergeten.

Of het omwille van de vruchteloze pogingen om het publiek in beweging te krijgen met alle klassieke technieken was dat de voormalige Kinksfrontman op den duur meermaals in de coulissen verdween, is niet echt duidelijk. Maar uiteindelijk resulteerde dat dan toch in stevige versies van All Day And All Of The Night en even later, nadat hij het ware verhaal van de song uit de doeken had gedaan, ook van You Really Got Me dat van lome blues overging in stevige rock.

Het was uiteindelijk heel erg duidelijk dat de songs nog steeds niet kapot te krijgen zijn. De man erachter daarentegen lijkt zijn houdbaarheidsdatum stilaan te gaan overschrijden.

Setlist

1. I’m Not Like Everybody Else
2. Where Have All The Good Times Gone
3. Till The End Of The Day
4. After The Fall
5. Well Respected Man
6. 20th Century Man
7. One More Time
8. Apeman
9. Celluloid Hero
10. Dedicated Follower Of Fashion
11. Sunny Afternoon
12. Lola

13. Tired Of Waiting For You
14. Set Me Free
15. All Day And All Of The Night

16. You Really Got Me
17. Low Budget

Foto : Eddy Petroons

Advertenties
Categorieën:Concerten Tags: ,
 1. Ron
  11 augustus 2009 om 12:03 pm

  Het was een geweldige show. Het geluid was gewoon heel slecht afgesteld, dat irriteerde hem mateloos. Kom naar Amsterdam op 13 oktober en laat je overtuigen.

 2. muziekfriek
  11 augustus 2009 om 3:37 pm

  Dat het geluid niet helemaal goed zat, klopt en dat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld, maar verrassend zou ik de show toch niet echt durven noemen. De weeyo’s en singalongs waren daarvoor veel te talrijk.

 3. Antoine
  12 augustus 2009 om 4:49 pm

  Het is jammer dat Ray beoordeeld wordt op datgene wat hij met de kinks gepresteerd heeft. Zijn drie solo cds zijn vergelijkbaar of zelfs een niveau hoger. Wat dat betreft heeft hij de houdbaarheids datum nog lang niet overschreden. Het concert op de lokersefeesten was alleszins acceptabel. Elk optreden is weer anders: festival versus b.v. Paradiso.
  Antoine

 4. Ronny
  15 augustus 2009 om 6:35 pm

  Ray was voor mij super op de Lokerse feesten . Hij had een fantastische band bij , enkel spijtig dat de organisatie niet al te best i.v.m. het geluid .Dit was inmiddels het 52 ste concert dat ik heb gezien van The Kinks/Ray Davies/Dave Davies. Ray straalt nog altijd een fantastische persoonlijkheid uit . En de nieuwe nummers die hij bracht “After the fall” en “One more time” waren een welkom voor mij , omdat zijn solo werk ongelooflijk goed is voor mij .
  Bedankt Ray voor het super optreden

 5. Gerard Meereboer
  19 augustus 2009 om 5:49 pm

  Ray Davies heeft nog steeds een goeie stem al kwam dat op de Lokerse feesten er niet helemaal uit.
  Op ziin laatste twee cd´s staan nummers waar je dit wel kan horen. Maar aangezien ze nooit op de radio worden gedraaid zullen mensen die Ray niet volgen dit nooit kunnen beoordelen. Op de laatste CD klinkt zijn stem op het nummer One More Time geweldig mooi. In Carre Amsterdam 13 oktober zal Ray dit hopelijk spelen met een betere geluidsinstalatie.
  Gerard.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: