Home > Concerten > De Staat – Dijlefeesten, Mechelen – 25 juni 2009

De Staat – Dijlefeesten, Mechelen – 25 juni 2009

De Staat004Net zoals wij al eens chauvinistisch durven zijn over Belgische bands, is men bij 3voor12.nl niet altijd even neutraal als het op Nederlandse groepen aankomt. Maar wat De Staat betreft, zijn wij het honderd procent eens met deze Nederlandse website: er wacht hen een grootse toekomst.

Het podium van de Dijlefeesten is slechts matig gevuld als wij er na een duchtig fietstochtje aankomen.  Intussen heeft De Staat Sleep Tight al ingezet. De tonen van de opener van hun debuutplaat ‘Wait For Evolution’ lokken ons door de kleine straatjes rond de Vismarkt richting podium. En uiteraard gaan wij daar graag op in. Die cd maakt namelijk regelmatig rondjes en steeds opnieuw worden wij verrast door de mate waarin Torre Florim in zijn eentje de perfectie heeft weten te benaderen.

De bezetting van de band is inmiddels al behoorlijk uitgebreid en de aangeworven collega’s weten zich trouwens uitstekend in de muziek van hun frontman in te leven waardoor er, zelfs als er enkel nog maar een handvol pubers het op de Dijle vlottende veld(je) bevolken, voortdurend op hoog niveau wordt gemusiceerd. Dat publiek groeit dan ook gestaag en uiteindelijk kan jeover de hoofden van al die “sexy motherfuckers” lopen.

Het ene nummer druipt van de stonerrock terwijl het volgende gewoon ouderwetse rock-‘n-roll  is. Maar funky is het altijd. Gitarist Vedran Mircetic houdt zich dan wel op de achtergrond maar laat toch de blues herleven met zijn slidegitaar  en bassist Van Summeren houdt er samen met drummer Tim Van Delft een moordend tempo op na.

Op geen enkel moment krijg je als toeschouwer de kans om de aandacht te laten verslappen. Gitaarsolo’s vechten ter plaatse verbeten robbertjes uit. Om de beurten tonen de heren zichzelf op de rand van het podium. Drummer Van Delft doet dat om het publiek tot klappen aan te zetten, percussionist-toetsenist Rocco Bell ondersteunt zijn achtergrondzang door de koebel aan diggelen te rammen. En Florim zelf jaagt zijn band naar grotere hoogten door hen voortdurend uit te dagen.

De agenda van deze heren zou, naar verluidt, goed gevuld zijn en wij gaan hen ongetwijfeld nog terugzien op de talrijke festivals die ze aan zullen doen. Maar als het er steeds even spannend aan toe gaat, laten we de cd voorlopig even links liggen. Live klinken die nummers immers nog veel beter.

Meer foto’s op Photobucket.

Advertenties
Categorieën:Concerten Tags: , ,
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: