Home > Persoonlijk > Nederpopnacht

Nederpopnacht

Het is iets wat ze op de Nederlandse televisie wel vaker doen. Oude stukjes televisie met zelden geziene beelden van artiesten tijdens live-optredens of gewoon ergens in een studio gedurende drie uur lang op de kijker afvuren. ‘De Nacht Van De Popmuziek‘ heet dat dan. Omdat de Nederpop dit jaar vijftig jaar bestaat, staat vannacht in het teken van de Nederpop. Tijdens vorige nachten heb ik in elk geval al leuke stukjes gezien. Uiteraard gaat dit initiatief gepaard met behoorlijk wat Nederlands gelul. Het zijn tenslotte Nederlanders. Maar de inhoud maakt het meestal meer dan de moeite waard.

Het doet je trouwens nadenken over het feit dat op de Belgische televisie altijd bitter weinig aandacht is besteed geweest aan popmuziek. Ik moet al terugdenken aan Elektron of iets dergelijks wat betreft de VRT of het nooit meer geëvenaarde rockmuziekprogramma, gepresenteerd door Ronny Mosuse, op VTM. Maar ook dat programma werd al snel weer afgevoerd. Zogezegd omdat er te weinig kijkers waren. Het is dus zoals het altijd was op het vlak van popmuziek: arm België!

Hoe dan ook : vannacht om 23.20 u op Nederland 3.

Advertenties
 1. leneblogt
  3 mei 2008 om 11:03 am

  50 jaar?! Wie was de eerste dan?

  Nog iets wat ik Canvas wel eens zou willen zien doen: 3 dagen lang enkel Pukkelpop op tv. Enkel onderbroken door een occasioneel nieuwsbericht dat ook grotendeels over Pukkelpop gaat. 🙂

 2. 3 mei 2008 om 3:11 pm

  Ach, we kijken toch veel liever naar de VPRO dan naar Eén of vtm (met kleine letter tegenwoordig) om muziek te smaken?
  Ik toch.
  Tenzij Luc Janssen het presenteert, of Heidi Lenaerts, of Marcel Vantilt. Want al de rest lijkt een beetje fake. En fake, dat past niet bij popmuziek.
  Want Kiss is geen popmuziek.

  @Lene: Je bent niet de enige die dat geweldig zou vinden. Maar zo ‘marcheert’ het niet hé. Wie heeft de beste doelgroep om voor Pukkelpop reclame te maken? Juist, TMF en héél misschien JIM. En die reclame is veel geld waard. Reclame in ruil voor dure tv-beelden. Wat wél zou kunnen is dat Canvas (of Canvas+, maar liever niet) de All Areas-sessies van StuBru zou overnemen, én de interviews. Maarja, wij zijn hebberig en willen dan weer meer – en meer gaat in dit geval niet op 1-2-3.

 3. leneblogt
  4 mei 2008 om 10:38 am

  Lieve Robin, wees eens niet zo nuchter en droom mee! 🙂

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: